Dvorni bar predstavlja: Mef in Narodnoosvobodilni Bend

Dvorni bar
21.00

♪ 6. februar, 2020, ob 21.00 uri ♪
GLASBENO DOŽIVETJE – 3. CIKEL

V Dvornem baru bodo nastopili v zasedbi:

Drago Mislej: vokal, kitara
Armando Šturman: kitara, ukulele
Gorast Radojevič: bas, orglice

Drago Mislej Mef je sicer kantavtor, besedilec, novinar, radijski voditelj, Izolan, Postojnčan, oziroma, kot sam pravi, multipraktik s primesmi lenobe. Prav zato so njegovi oziroma njihovi nastopi redki, zato pa toliko bolj zanimivi. Pred kratkim so napolnili Lin-hartovo dvorano Cankarjevega doma in prizorišče letošnjega Folkest festivala v Kopru.

Skupina Mef in Narodnoosvobodilni bend je nastajala kar nekaj let, spreminjala člane in navdušenje do Mefovih pesmi, potem pa je dobila podobo akustičnega tria, ki je prišel zelo prav za nastop na mariborskem Lentu. Ob Mefu sta skupino sestavljala še: Armando Šturman, kitarist takrat že razpadle skupine Zebra imago in ustanovni član Zebre, basist in klaviaturist Gorast Ra-dojevič, ki je bil pred tem nekaj časa tudi član skupine Deseti brat, v kateri je bil Mef pevec.

Letos poleti (2019) so izdali četrti album z naslovom: Ma ne že spet … Mef! Snemajo ga vsi glasbeniki, ki pod imenom Naro-dnoosvobodilni bend nastopajo z Mefom, od tradicionalnega akustičnega tria do “električne” skupine. Na albumu je kar 13 pesmi ki so nastajale polnih šest let, od vsesplošno prepeva-jočih Ja, pa ja, Greva na postajo in Bel papir, do  angažiranih Ukradli so nam mesto, Padle so zastave, Facebook brigade, Čez mre-že in žice in nekaterih zelo intimnih ali pripovednih.

♪ Vstopnina: 12,00 € ♪

NAKUP MOŽEN PRI NAS V LOKALU (omejeno število vstopnic) , za info. pokličete na +386 1 25 11 257, ali pa nam pišite: info@dvornibar.net

VLJUDNO VABLJENI !